Agile Test Engineer gezocht voor innovatief no-nonsense bedrijf in Enschede


Introductie

Een bedrijf waar software testen echt serieus wordt genomen, men investeert in development en testing en geautomatiseerd testen geen hippe term is, maar een serieus onderdeel van het ontwikkelproces. Dat vindt je o.a. bij onze klant in Enschede. Hou jij verder van korte lijnen en een cultuur waarin je op de werkvloer niet merkt wie manager is en wie niet, dan pas jij zeker bij dit bedrijf! Lees je mee?

Organisatie

Sinds 1989 is onze klant gericht op het ontwikkelen van softwareoplossingen voor klanten in meerdere markten, namelijk de publieke sector, de logistieke branche en de recreatieve branche. Voor bedrijven als DSM, KLM en meerdere gemeenten maken zij totaalconcepten waardoor de efficiency wordt vergroot en continuïteit wordt gewaarborgd. Op de Nederlandse recreatieve markt is het bedrijf leider, maar ook Duitse organisaties in deze branche mogen zich tot het klantenbestand rekenen.

Op het kantoor in Enschede zitten zo’n 60 medewerkers, die allen professionals zijn maar in een informele sfeer hun werk uitoefenen. Persoonlijke groei en bedrijfsresultaten gaan hand in hand en er wordt veel waarde gehecht aan goede samenwerking onderling. Er is sprake van een platte organisatiestructuur en deuren staan altijd voor iedereen open.

De IT afdeling bestaat uit verschillende projectteams, die elk bestaan uit twee ontwikkelaars, een tester, SCRUM Master en een Product Owner. Het gros van de code is in .NET geschreven en als tester ben je echt de spil in het web. Je komt dus niet pas in beeld als alles afgerond is, maar bent een wezenlijk onderdeel van het team en hebt ook in de documentatie fase inspraak. De gemiddelde leeftijd in de teams ligt rond de 30 jaar. Op vrijdagmiddag wordt er gezellig met alle teams samen geborreld.

Functie

Onze klant wil stappen maken in het implementeren van continuous delivery en zoekt een ervaren tester die zich o.a. wil gaan richten op test automatisering. Het bedrijf is actief in verschillende branches en loopt voorop met haar SaaS oplossingen en webtoepassingen die voor klanten 24/7 beschikbaar zijn. De teststraat voor deze oplossingen wil men dus verder automatiseren om nog meer te groeien in de logistieke-, publieke- en industriële branche. Als tester ken je het proces van software ontwikkeling en zit je in een team met developers en de product owner, handig dus als je kan meepraten met zowel development als de business.

Functie-eisen

 • Afgeronde HBO opleiding
 • Ervaring met het automatiseren en specificeren van testcases
 • Je bent goed bekend met tools zoals Telerik, Selenium, JMeter)
 • Ervaren in het testen van (web)services en bekend met test methodieken
 • Kennis van HTML, XML en Javascript
 • TMAP en ISTQB certificering is een pré
 • Tot slot kun je goed zelfstandig werken, maar ben je ook een echte teamplayer

Aanbod

 • Een marktconform salaris
 • Goede pensioenregeling met 100% werkgeversbijdrage
 • Jaarlijkse winstdeling die op kan lopen tot meer dan één maandsalaris
 • Reiskosten- en internetvergoeding
 • 26 vakantiedagen en 8% vakantiegeld
 • Doorgroeimogelijkheden, volgen van trainingen/cursussen en behalen van certificeringen

Inlichtingen

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze vacature? Mail ons op info@testing-professionals.nl, of bel naar 020 – 8203 755.

Sollicitatie

Klinkt dit als jouw mogelijke nieuwe baan? Reageer dan nu en wie weet ga je binnenkort op gesprek bij deze werkgever!