QA Engineer bij het leukste energiebedrijf van Amsterdam


Introductie

Wij zijn op zoek naar een Quality Assurance specialist die binnen een groeiend bedrijf in de energiesector de uitdaging wil aangaan om de organisatie te helpen om dmv innovatieve, nieuwe software de huidige groei te kunnen ondersteunen en future-proof te zijn. Heb jij ervaring als software tester en wil je werken in een groot bedrijf dat gevestigd is in het centrum van Amsterdam? Lees dan verder!

Organisatie

Het bedrijf is gevestigd op een ontzettend mooie locatie in het centrum van Amsterdam (Vijzelstraat). Het totale bedrijf dat ongeveer 5 jaar geleden is opgericht, bestaat uit 130 man waarvan het IT team uit 30 personen. Het team is gezellig en lekker informeel. Ze lunchen met elkaar en drinken op de vrijdag graag een biertje in de kroeg vlak naast het bedrijf. Vanaf het dakterras kijk je zo op de grachten en ’s zomers is het daar dus ook uitstekend toeven.

De main focus van het bedrijf ligt op de energiemarkt. Zij leveren 100% groene energie en onderscheiden zich door slimme en innovatieve proposities. Sinds November 2012 zijn ze gestart met een nieuwe dochteronderneming inclusief bijbehorend product, namelijk het ‘budget’ aanbieden van groene energie. Het doel is om de beste online energie retailer te zijn die voorziet in de basisbehoeften op het gebied van energielevering. Deze ambitie is inmiddels aardig ingevuld en men maakt nu ook grote stappen op gebied van slimme manier voor consumenten om hun verbruik bij te houden.

Het bedrijf wil er voor zorgen dat consumenten en zakelijke afnemers op een eenvoudige manier, online, stroom & gas kunnen inkopen. Door hun producten tot de kern terug te brengen en online te distribueren, bieden zij gemak, overzicht en blijvend voordeel voor al hun klanten. Het IT team is ondersteunend aan alle facetten van het bedrijf, maar mikt de laatste jaren met name op innovatieve manier die ook door eindgebruikers direct worden gebruikt.

Functie

Je komt te werken in het IT team dat bestaat uit 30 medewerkers waarvan de gemiddelde leeftijd rond de 30 jaar ligt. Je zal veel verantwoordelijkheid krijgen en bouwt echt mee aan de groei van de organisatie.

Als Quality Assurance Engineer ontwikkel je zelfstandig teststrategiën, testdata en testscenario’s en speel je een rol in de verdere ontwikkeling van automated testing. Samen met jouw collega-QA-ers werk je aan het verbeteren van de QA processen en schrijven jullie de documentatie van het testen. Uiteraard test je ook zelf zowel de front-end als back-end functionaliteiten van de opgeleverde producten. Je werkt in een scrum team en samen bewaken jullie dus de kwaliteit in alle stappen van het development proces, van requirement tot de implementatie van de software in productie.

Functie-eisen

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau
 • Aantoonbaar minimaal 2 jaar ervaring met software testing en QA
 • Ervaring met zowel functioneel-, regressie- en unit testing
 • Kennis van verschillende testing tools
 • Bekend met de principes van werken in Scum teams
 • Goede communicatie skills, zowel in Nederlands als Engels
 • Je houdt van aanpakken en technische uitdaging

Aanbod

 • Jaar contract met uitzicht op vast dienstverband voor 32 – 40 uur per week;
 • Mogelijkheid om thuis te werken;
 • Budget voor training en cursussen
 • Salaris afhankelijk van ervaring;
 • 8% Vakantiegeld, dagelijks gezamenlijke lunch, bonussen

Inlichtingen

Bij vragen of opmerkingen kan je ons altijd bellen op 020 8203 755, of mail naar info@testing-professionals.nl.

Sollicitatie

Interesse in deze vacature? Reageer via de sollicitatieknop en stuur ons jouw meest recente CV. Mailen kan uiteraard ook, naar info@testing-professionals.nl.