Software tester Amsterdamse multinational


Introductie

De sfeer van een start-up met het budget, professionaliteit en mogelijkheden van een multinational. Dat is onze klant in een notendop. Goed nieuws: Ze zoeken een goede software tester!

Organisatie

Onze klant is gevestigd in Amsterdam en houdt zich vooral bezig met cloud management van video en data. Het bedrijf zit in de B2B markt en levert haar diensten met name aan bedrijven en instellingen die serieus met de fysieke beveiliging van gebouwen gaan, waarbij we niet doelen op bewakers, maar voornamelijk op video security. Vroeger was dat redelijke simpele CCTV, maar die tijd ligt duidelijk ver achter ons. Het kantoor is overigens een combi van vintage en moderne invloeden, dé ideale plek om te werken en relaxen.

Het bedrijf is zeer succesvol in wat ze doen, hetgeen is opgevallen bij een van de grootste electronica bedrijven ter wereld, waarna het grotendeels is overgenomen door een van deze bedrijven. Op de werkvloer merk je daar echter niks van, want ze worden expres een beetje losgelaten om de start-up sfeer te behouden en niets ten koste van de creativiteit te laten gaan. Waar je met name in merkt dat er een grotere partij boven hangt, is dat zich mooie business opportunities voordoen en er niet op de kleintjes wordt gelet als er budget nodig is voor toepassingen die de producten men ontwikkelt.

Naast de zakelijke oplossing werkt men momenteel aan een consumentenversie welke vergelijkbaar is met Google’s Nest. Dit is een module waarmee gebruikers bijvoorbeeld hun hotelkamer of huiskamer kunnen beveiligen, inclusief 4G module en simcard, zodat je overal controle kunt houden over je eigendom middels push berichten als die bijvoorbeeld beweging detecteren. De nieuwste versie van dit product heeft ook een gezichtsherkenning-module, en zal komende tijd waarschijnlijk zijn doorbraak gaan beleven.

Functie

Het team in Amsterdam bestaat uit 5 back-end programmeurs en 4 front-enders. Daarnaast werkt men nu nog samen met een bedrijf in Roemenië, waar een deel van de testing wordt opgepakt. Ze willen de testing kennis echter inhouse in Amsterdam hebben, waardoor ze nu deze vacature hebben openstaan. De back-end zelf wordt nu ge-unit test en de front-end wordt door developers zelf getest. Verder is men reeds bezig met test automatisering, maar dan alleen een stuk back-end. Ze willen nu gaan doorpakken en de zaken hier goed neerzetten. Dit geeft een stukje vrijheid in de keuze van de te gebruiken tooling. Het team is verder zeer internationaal, met professionals uit alle windstreken. Er is weinig echte hiërarchie en de product owner zit als het hem uitkomt ook lekker in zijn hoodie te werken. Er heerst een leuke sfeer, elke dag lunchen ze gezellig samen en op vrijdag is er altijd wel een goede borrel, met soms daarna nog een spontaan vervolg in de vorm van een etentje of filmpje met pizza.

Functie-eisen

Uiteraard is een stuk testing ervaring wel een vereiste. Verder zijn volgende onderdelen van belang:

  • Professionele ervaring in software testing, bij voorkeur ook in test automation.
  • Liefst in bezit van ISTQB en TMAP certificering
  • Bekend met test automation tooling, Selenium, Fitnesse, Cucumber etc.
  • Afgerond HBO, liefst in de richting Informatica
  • Je spreekt en schrijft zeer goed Engels
  • Ervaring in een internationaal team of start-up is een pre

Aanbod

  • Sfeer van een start-up met de professionaliteit van een internationaal bedrijf
  • Uitstekend salaris en secundaire voorwaarden
  • Volop ruimte en budget voor persoonlijke ontwikkeling
  • Dagelijks verzorgde lunch

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met een van onze collega’s via info@testing-professionals.nl of bellen naar 020-8203755.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@testing-professionals.nl.