Software Tester logistieke software Amsterdam


Introductie

Lijkt het jou een uitdaging om als Tester te werken aan logistieke software voor e-commerce bedrijven? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Organisatie

De organisatie waar wij voor werven ontwikkelt Delivery Management software gericht op e-commerce aankopen. Wegens de vele vervoerders die tegenwoordig pakketten naar de consumenten brengen is er behoefte ontstaan voor één systeem waarin al deze vervoerders opgenomen kunnen worden, met de komst van dit systeem zijn de mogelijkheden enorm geworden.

Via diverse carriers en verzendopties kunnen klanten in binnen- en buitenland pakketten laten bezorgen maar ook retourneren. Hierbij kunnen zij zelf kiezen wie de vervoerder zal zijn en dit doormiddel van Track and Trace bijhouden. Een voordeel voor de klant én het bedrijf is dat bestellingen sneller verzendklaar zijn en dat retourneren stukken eenvoudiger is. Omdat er steeds weer gezocht wordt naar nieuwe mogelijkheden omtrent de logistiek, kan de techniek niet achterblijven. Aan het zoeken naar nieuwe technieken wordt dan ook volop aandacht besteed.

Functie

Het IT-team is in de laatste jaren flink gegroeid en werkt op hoog niveau aan het ontwikkelen en testen van state of the art software. Bij het verder ontwikkelen van de platforms is een cruciale rol weggelegd voor een ervaren software tester. Er heerst een open sfeer waarin je de ruimte krijgt om mee te denken over het product. Ontwikkelaars mogen zelfs eigen features bedenken en ontwikkelen en het team werkt uiteraard middels Scrum. Je zult snel worden losgelaten waardoor je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Ook is er de mogelijkheid om cursussen of trainingen te volgen om je kennis lekker op pijl te houden en direct toe te kunnen passen. Verder krijg je uitgebreid de ruimte voor cursussen en opleidingen. Al met al the best of both worlds!

In de functie van software tester ben je enerzijds natuurlijk druk bezig met het uitvoerende testen, maar houd je je anderzijds ook bezig met de helikopterview van testing in het algemeen. Je bewaakt het beleid en de procedures rondom het QA proces, gebruikt en onderhoudt de automatische teststraat. Je bent aanspreekpunt richting de vervoerders vwb het opvragen en doornemen van de specificaties en last but not least test je ook handmatig stukken software die door de ontwikkelaars worden gebouwd. Tot slot ben jij communicatief vaardig en vind jij het leuk om nauw samen te werken met de rest van het 10 koppige team. Vooral met de Sales/Marketing en Support afdeling zul je nauw samenwerken.

Functie-eisen

  • HBO/WO werk- en denkniveau;
  • Minimaal 3 – 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie
  • Gedegen ervaring met het scripten en inrichten van testscenario’s
  • Ervaring met testtools als SoapUI, Selenium, Robotframework en Cucumber
  • Je bent uiterst nauwkeurig en hebt een grondige werkhouding en mentaliteit
  • Een positieve teamplayer die denkt in oplossingen

Aanbod

  • Goed salaris afhankelijk van achtergrond en ervaring;
  • Aantrekkelijke secundaire voorwaarden;
  • Gezamenlijke lunch en leuke teamuitjes;
  • Opleidingsmogelijkheden;

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze, of andere vacatures kun je contact opnemen met een van onze collega’s via info@testing-professionals.nl of bellen naar 020-8203755.

Sollicitatie

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar info@testing-professionals.nl.